Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева връчи награди

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева връчи награди
Коментари Харесай

Външният министър награди най-добрите чуждестранни студенти в България

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева връчи награди на най-хубавите задгранични студенти в границите на състезанието „ Студент на годината “, проведен от Националното посланичество на студентските препоръки в Република България.

„ Не губете в никакъв случай младежкото си любознание, тъй като то е това, което ни кара да учим нови неща и да преоткриваме себе си “, обърна се към лауреатите Захариева.

Тя описа по какъв начин на доста места по света среща хора, приключили висшето си обучение в България. „ Те обичат страната ни най-малко толкоз, колкото нас. Това са едни от най-силните посланици по света “, съобщи на церемонията в Аулата на Софийския университет външният ни министър.

Тя посочи, че дружно с министъра на образованието Красимир Вълчев работят за възобновяване и увеличение на стипендиите за задгранични студенти и прикани наградените студенти да разпространяват България в родината си.

С първа премия в категорията „ Чуждестранен студент в България “ бе отличен студентът от Англия Прасида Рай, който учи у нас медицина в Медицинския университет в Плевен. Отличия за постигнатите триумфи в учението си получиха и Ставрос Герасудис от Гърция, студент от Тракийския университет в Стара Загора, и Симона Митева от Република Северна Македония, която се образова в УНСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР