Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева валидира юбилейна

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева валидира юбилейна
Коментари Харесай

Екатерина Захариева валидира пощенска марка за 140 години от създаването на МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева валидира юбилейна марка във връзка 140-ата годишнина от основаването на Министерството на външните работи, оповестиха от пресслужбата на ведомството.

 Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Външната политика е въплъщение на суверенитета. 140 години дипломатическата ни работа работи за отстояване на националните цели и отбрана на ползите на българската страна. Ние сме известни с това, че съумяваме да се вслушаме в непознати позиции, даже когато не ги споделяме изцяло. Именно това качество на българската дипломация способства за умеенето за реализиране на компромис, за водене на разговор и за намиране на решения даже в сложни обстановки.
За 140 години България е изправена пред разнообразни външнополитически провокации, само че дипломацията ни е пожънала триумфи. Сред тях външният ни министър открои участието ни в НАТО, присъединението към Европейския съюз, трите пъти, когато България е била променлив член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, председателството на ОССЕ и на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2018 година

По думите на Захариева, валидирането на марката символизира и еволюцията на дипломатическата работа. За разлика от преди 140 година, когато главно средство за връзка е било телеграмата, през днешния ден " за българския посланик, за българската дипломатическа работа, е извънредно значимо да реагира незабавно и да бъде самодеен, за което безпределно благодаря на моите сътрудници. Налага се безусловно всеки ден да взимаме за по-малко от час значими решения и реакции ", съобщи външният ни министър.

В церемонията по валидиране на марката участваха и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, и изпълнителният шеф на " Български пощи " Деян Дънешки. Присъстваха десетки посланици и задгранични дипломати, упълномощени у нас.

Юбилейната марката съставлява восъчен щемпел на фона на българското знаме. Художник е Венцислав Йорданов, учител в Националната художествена академия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР