Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева удостои посланика

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева удостои посланика
Коментари Харесай

Екатерина Захариева връчи Златна лаврова клонка на посланика на Виетнам

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева удостои посланика на Социалистическа република Виетнам у нас Нгуен Тхи Хонг Оан с почетния знак на Министерство на външните работи "Златна лаврова клонка " за заслугите ѝ в развиването на двустранните връзки по време на нейния мандат в България. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

"За мен е чест и наслада да връча най-високото отличие на Министерство на външните работи като израз на признателност на българското държавно управление и българските жители за персоналния Ви принос в повишението на политическия разговор сред нашите две страни ", е споделила Екатерина Захариева.

"Надявам се, че ще продължаваме да работим дружно за увеличение на комерсиалните връзки и вложенията посред ни ", е допълнила тя.

Захариева е оценила високо съдействието на дипломат Нгуен Тхи Хонг Оан за организирането на визитата на нейния сътрудник Фам Бин Мин през юли т.г., което беше първата аудиенция на виетнамски министър на външните работи в България от повече от 30 години. Тя е отбелязала, че след поканата, отправена от премиера Бойко Борисов в Ню Йорк към премиера на Виетнам, България чака неговото посещаване, както и това на президента на страната.

Министър Захариева е благодарила и за поканата, отправена към нея за аудиенция във Виетнам. България и българският народ оставиха у мен прелестни усещания, е споделила сподели Нгуен Тхи Хонг Оан.

Посланикът е благодарила за високата оценка, дадена на нея и екипа ѝ за приноса в задълбочаването на взаимоотношенията сред двете страни. Убедена съм, че те ще не престават да се развиват, е показала тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР