Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева участва в

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева участва в
Коментари Харесай

Екатерина Захариева участва в среща на върха на жените външни министри в Монреал

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева взе участие в канадския град Монреал, в първата по рода си „ Среща на върха на дамите министри на външните работи от Канада и Европа “.

Форматът се организира под патронажа на министърката на външните работи на Канада Кристия Фрийланд и на Върховния представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини. При откриването двете подчертаха, че Канада и Европейски Съюз имат вяра, че тази среща, отдадена на основни външнополитически тематики и парещи провокации, ще изпрати по целия свят мощен сигнал за лидерските умения на дамите и ще открои още един път какъв брой е значимо във всички равнища на взимане на решения да вземат участие дами.

Преди началото на форума Екатерина Захариева се срещна с външните министри на Кения и Индонезия.
 Първите дипломати на България и Кения се договориха да провеждат взаимен бизнес конгрес, да работят за вложения на български IT компании и да възобновят образованието на кенийски студенти в страната ни. Първите дипломати на България и Кения се договориха да провеждат взаимен бизнес конгрес, да работят за вложения на български IT компании и да възобновят образованието на кенийски студенти в страната ни. © Българска телеграфна агенция
Първият посланик на Кения Моника Джема предложения българския бизнес да влага във високите технологии на страната.

С индонезийската си колежка Рътно Марсуди пък Екатерина Захариева контракти откриването на почетно консулство на България на остров Бали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР