Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще вземе

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще вземе
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще участва в Съвет „Външни работи“

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще вземе присъединяване в Съвет „ Външни работи “ (СВнР), който ще се организира на 22 януари в Брюксел.

Това съобщихаот пресцентъра на външното ведомство.

Заседанието ще стартира с работна закуска с президента на Европейската капиталова банка (ЕИБ), главната тематика на която ще бъде основаването на Банка за развиване като подчинена конструкция в границите на Европейска инвестиционна банка.

Работната сесия ще продължи с продан на отзиви по настоящи въпроси от интернационалния дневен ред. Външните министри ще дискутират бъдещето на партньорството на Европейски Съюз с страните от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн. Споразумението от Котону, което задава рамката на връзките, изтича през 2020 година Във фокуса на дебата ще бъде показаният от Европейска комисия мандат за договаряния за ново съглашение, като този въпрос ще бъде разискван и на неофициалния СВнР-Развитие през февруари 2018 година

Съветът ще направи обзор на настоящата обстановка в Либия, в това число в подтекста на извършената на 14 декември 2017 година тристранна среща ЕС-ООН-Африкански съюз.

Първите дипломати на 28-те ще обсъдят последните развития по Близкоизточния кротичък развой. Външните министри и Върховният представител Федерика Могерини ще проведат неофициален обяд с палестинския президент Махмуд Аббас. Мирният развой, двустранните връзки и районното съдействие ще бъдат главните тематики на полемиката.

Очаква се Съветът да одобри изводи по Ирак, Зимбабве, Интегрирaния метод на Европейски Съюз във връзка с външни спорове и рецесии, целите на Европейски Съюз в Съвета на Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР