Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще участва във видеоконферентна връзка с външните министри на страните от НАТО


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще взе участие на 2 април в среща на външните министри на страните – членки на НАТО.

За първи път в 70-годишната история на НАТО тя ще се състои посредством предпазена видеоконферентна връзка, която ще показва непрекъснатостта на процеса на взимане на политически решения сред съдружниците и в изискванията на изключителна конюнктура.

Водеща тематика на диалозите, управлявани от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, ще бъдат следствията за сигурността от рецесията с разпространяването на COVID-19 с акцент върху правилото на взаимност и усилването на координацията сред съдружниците за оказване на помощ посредством механизмите и инструментите на НАТО.

Сред въпросите, които ще бъдат разисквани на срещата, са още битката против ИДИЛ, задачата на НАТО в Ирак, обстановката в Афганистан и напъните на Алианса за реализиране на дълготраен мир в страната. Срещата ще бъде първата на министерско равнище с присъединяване на Република Северна Македония като пълновръстен член на НАТО.

Очаква се външните министри да излязат със взаимна декларация, демонстрираща евроатлантическото единение в сегашния сложен интервал.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР