Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва
Коментари Харесай

Захариева ще участва в среща на министрите на външните работи от НАТО

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще взе участие в Съединени американски щати в среща на министрите на външните работи от НАТО, заяви пресцентърът на Министерство на външните работи. Във Вашингтон Захариева ще има и двустранни диалози, прецизира информацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Първите дипломати на страните-членки от Алианса ще се съберат на 3-4 април във Вашингтон по отношение на отбелязването на 70-ата годишнина от основаването на Пакта. Ще бъдат разисквани настоящи тематики на сигурността, измежду които положението на сигурността в Черно море, връзките с Русия и ориста на Договора за заличаване на ракетите с дребен и междинен обхват, нетрадиционните провокации като хибридни и кибер-войни, ролята на НАТО в битката с тероризма.

Срещата на външните министри от НАТО ще бъде управлявана от генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг, а хазаин на събитието е държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео. В срещата ще взе участие и Република Северна Македония.

Програмата на визитата на министър Захариева планува и двустранни срещи във Вашингтон с Питър Наваро, специфичен асистент на президента на Съединени американски щати и шеф на Офиса по въпросите на търговията и промишлеността, с основния прокурор и секретар по правораздаването Уилям Бар, с ръководителя на Комисията по вътрешни работи в Сената Рон Джонсън и с Майкъл Маккол, заместник-председател на Комисията по външни работи в Камарата на представителите на Конгреса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР