Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще се

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще се
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще приеме премиера на провинция Долна Австрия Йоханна Микл-Лайтнер

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще се срещне в 15 часа с министър-председателя на провинция Долна Австрия Йоханна Микл-Лайтнер в Министерството на външните работи, оповестиха от пресцентъра на външното министерство.

След диалога са планувани изказвания пред медиите.

Република Австрия е федерална страна, административно разграничена на осем провинции (Bundesländer) и приравнената в административно отношение столица Виена.

Провинция Долна Австрия (на немски: Niederösterreich; на чешки: Dolní Rakousy) със столица Санкт Пьолтен е с население от 1.6 млн. души и е втора по население след Виена. Намира се източно от Горна Австрия. Имената на двете провинции са избрани по отношение на течението на река Дунав, протичаща през тях.

Долна Австрия е федерална провинция в състава на Австрия с територия от 19 174 кв. километра. Тя граничи със Словакия, Чехия и австрийските провинции Горна Австрия, Щирия, Бургенланд и Виена. Административен център (от 1986 г.) е Санкт Пьолтен - най-старият административен център в Австрия.

Над 20 компании от провинцията развиват активност в България - в региона на енергетиката, строителството, търговията, хранително-вкусовата индустрия. През предходната година износът на артикули от Долна Австрия за България е бил на стойност 127 млн. евро, а импортираните български произведения са за 75 млн. евро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР