Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще разговаря

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще разговаря
Коментари Харесай

Захариева ще разговаря със сръбския президент Александър Вучич утре

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще беседва на следващия ден, 23 февруари, с президента на Република Сърбия Александър Вучич, който ще бъде на публично посещаване в страната ни. Това оповестиха от държавната пресслужба.

По време на срещата ще бъде разискван главният външнополитически приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз – европейската вероятност на Западните Балкани, напредъкът на Република Сърбия в договарянията за присъединение, както и редица въпроси от двустранните връзки и интернационалния дневен ред.

След срещата на гала в Гранитната зала на Министерския съвет ще бъдат подписани Меморандум за съгласие сред Република България и Република Сърбия за възстановяване на успеваемостта на железопътния превоз и Меморандум за съгласие за съдействие сред Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията на Република България и Министерството на строителството, превоза и инфраструктурата на Република Сърбия в развиването на пристанищната инфраструктура на р. Дунав, нужна за предпазване и транспорт на полутечен природен газ.

От българска страна документите ще бъдат подписани от министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски, а от сръбска – от вицепремиера и министър на строителството, превоза и инфраструктурата Зорана Михайлович. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР