Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще открие

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще открие
Коментари Харесай

Захариева ще открие 40-ата среща на Съвета на министрите на външните работи на страните от ЧИС

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще открие 40-ата среща на Съвета на министрите на външните работи на държавите-членки на Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ЧИС) - най-представителната и институционално най-добре развитата организация в необятния Черноморски район. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Тази среща ще означи и края на българското председателство на организацията и началото на председателството на Гърция.

Събитието, което ще се състои в София в хотел „ Балкан “, ще събере на едно място представители на 12-те държави-членки - България, Азербайджан, Албания, Армения, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция, Украйна, както и на Египет и Тунис - страни – наблюдаващи в ЧИС, на Съюза на Средиземноморието и други

Захариева ще открие министерската среща в 9.30 часа в зала „ Роял “ на хотел „ Балкан “, след което ще се състои работна сесия.

Семейна фотография на участниците е планувана за 12.45 ч.

В 13.00 ч. Екатерина Захариева, Маркос Боларис, заместник-министър на външните работи на Гърция, и Майкъл Христидис, общоприет секретар на ЧИС, ще дадат конференция.

На 1 януари 2019 година България пое ротационното председателство на ЧИС за интервала до 30 юни 2019 година Приоритетите за нашата страна като ръководител на ЧИС включваха насърчаването на пълноценното взаимоотношение на организацията с Европейски Съюз, продължение на процесите за реформиране и адаптиране на ЧИС към актуалните провокации, както и задълбочаването на бизнес контактите сред страните от района.

Българското председателство мина под мотото „ Море от благоприятни условия “ ( “Sea of opportunities”).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР