Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна
Коментари Харесай

Захариева пред Хайко Маас: Турция не трябва сама да се справя с 4 млн. мигранти

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна в Берлин с Хайко Маас , министъра на външните работи на Федерална република Германия, с ръководителя на Комисията по въпросите на Европейския съюз в немския Бундестаг Гунтер Крихбаум, и взе участие в полемика със 75 жители от Германия, Франция и Полша, отдадена на бъдещето на Европейския съюз.

Първите дипломати на България и Германия разискаха необятен кръг въпроси от двустранния дневен ред, както и всички горещи въпроси в районен и международен проект - Сирия и мигрантския напън по външните граници на Европейски Съюз, бюджета на Европейски Съюз, ограниченията за отбрана от ковид .
 Борисов желае да подсигурява положителни връзки с Турция
Борисов желае да подсигурява положителни връзки с Турция

Мисля, че е огромна неточност да се изкарва войска против мигрантите, сподели министър председателят

На срещата бе подчертана цялостната поддръжка от страна на Германия за преодоляване на мигрантския напън по външните граници на Европейски Съюз - българската и гръцката. Ключов фактор за решение на напрежението е прекъсването на огъня в Идлиб , както и спазването на съглашението сред Европейски Съюз и Турция .

" Споразумението би трябвало да се извършва и от двете страни, само че не може да бъде оставена Турция или която и да е друга страна сама да понася отговорност за над 4 млн. мигранти ", акцентира Захариева.

В интерес на бъдещото възобновяване на Сирия е нейните прогонени жители да бъдат допустимо най-близо до границите на родината си , с цел да вземат участие в нейното възобновяване.
 Меркел скастри Ердоган за
Меркел скастри Ердоган за " неприемливата " му политика с мигрантите

Не разговарял с Европейски Съюз, а стоварвал всичко на гърба на бежанците

Захариева и Маас разискаха ограниченията в своите страни за преодоляване на ковид и факторите, довели до презапасяването с редица хранителни и хигиенични артикули, каквото се следи тук-там и в двете страни.

Изключително висока оценка за опазването на външната граница на Европейски Съюз даде на България ръководителят на Комисията по въпросите на Европейския съюз в немския Бундестаг Гунтер Крихбаум , който също беседва с министър Захариева.

По отношение на мигрантската рецесия София и Берлин споделят една и съща позиция - ние би трябвало да подкрепим опазването на външните граници и в същото време да се погрижим за бежанците в Турция - да се построи инфраструктура за тях: учебни заведения, детски градини лечебни заведения , посочи Крихбаум.
 Радев настоя Европейски Съюз да приготви проект за деяние с мигрантите пред Щайнмайер
Радев настоя Европейски Съюз да приготви проект за деяние с мигрантите пред Щайнмайер

Българският и Германският президент разговаряха по телефона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР