Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие новоназначения

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие новоназначения
Коментари Харесай

Екатерина Захариева се срещна с новия посланик на Испания у нас

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева одобри новоназначения ексклузивен и пълномощен дипломат на Кралство Испания в Република България Алехандро Поланко Мата на среща през днешния ден.

„ Радваме се, че Испания изпраща толкоз умел посланик в България. Може да разчитате на цялостната поддръжка на Министерството на външните работи и българската администрация в своята работа “, сподели министър Захариева в своето одобрение към посланика.

„ Благодарим за поредната поддръжка на Испания за присъединението ни към Шенген, надяваме се тя да продължи “, добави първият ди посланик.

По време на срещата двамата разискаха настоящи въпроси от европейския дневен ред и двустранните стопански връзки сред страните ни. Събеседниците се сплотиха към мнението, че макар положителните връзки сред двете страни на политическо равнище, бизнес връзките може да бъдат надградени. Като основна стъпка в тази посока те подчертаха построяването на повече контакти сред фирмите от двете страни.

Изтъкнати бяха и опциите за продан на експертизи по отношение на развиването на туризма, както и по районни въпроси.

На собствен ред дипломат Мата оцени високо българската поддръжка за Испания по обстановката в Каталуния и посочи сходствата в позициите на двете страни по редица външнополитически въпроси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР