Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева поздрави българската

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева поздрави българската
Коментари Харесай

Екатерина Захариева поздрави българите на остров Крит за първия им събор


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева поздрави българската общественост на остров Крит по случай проведения там първи български събор.

„ Поздравявам Ви за самодейността да отпразнувате българските обичай и просвета, както и да затвърдите връзката сред сънародниците ни на остров Крит и България “, съобщи Екатерина Захариева в приветствен адрес към Сдружението на българите на остров Крит. Тя акцентира образеца, който сънародниците ни дават, за родолюбие и мощ на българския дух.

На 1 и 2 юни в границите на събора сдружението е провело галерия "Нашата България ", включваща фотографии, атрибути и предмети на българското национално творчество и изкуство, обичаи и просвета. Както на всеки български събор, и на този има вкусна софра с обичайни български ястия, както и музика и национални танци. За децата от четирите български неделни учебни заведения е очакван открит урок „ Кой е Петко Воевода “.

На остров Крит в Гърция непрекъснато живеят към 15 000 българи, а 10 000 идват там като краткотрайно работещи, сочат данни на сдружението.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР