Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева откри новото

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева откри новото
Коментари Харесай

Екатерина Захариева откри новото консулство в Барселона

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева откри новото генерално консулство в Барселона. Генерален консул ще бъде Цветелин Цолов, който до момента ръководеше Генералното консулство във Валенсия, заяви пресцентъра на Министерството на външните работи.

Цолов се ползваше с уважението на българската общественост във Валенсия, само че Външно министерство го изтегли оттова, с цел да освободи място за някогашния началник антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

" Радвам се, че за две години като външен министър съумях да открия две нови посолства и две нови консулства. Свърши времето, когато България закриваше задачите си ", сподели Екатерина Захариева, представена от Министерство на външните работи.

" В консулския окръг живеят близо 16 000 българи, а по неофициални данни може би даже два пъти повече. Това ни кара да мислим, че разкриването на консулската задача тук ще има единствено позитивен резултат. На първо място - ще бъдат спестени редица неудобства за нашите сънародници, както финансови, по този начин и времеви. Вече няма да ви се постанова да пътувате до Мадрид или Валенсия, с цел да получите административна услуга или да ви бъдат преиздадени персонални документи, да вземем за пример ", добави външният министър.

Тя установи, че се усилва и туристическият поток от България към тази част на Испания - с съвсем 80 на 100 за четири години до 2018 година, както и че една четвърт от стокообмена ни с Испания е с компании, чието седалище е в Каталуния.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР