Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева настоя за

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева настоя за
Коментари Харесай

Захариева поиска среща с финансовото министерство на Кипър заради `Олимпик`

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева настоя за незабавна среща сред представители на Комисията за финансов контрол (КФН) и кипърското финансово министерство поради банкрута на " Олимпик ", оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи, откакто във ведомството бе извикан посланикът на Кипър Мариос Кундуридес.
 Експерт: КФН лъже, че не може да направи нищо за изгорелите в Олимпик  Протест ще разсънва заспалата КФН след измамата Олимпик
" Засегнати са доста хора, а към момента нямаме публична информация от кипърската страна по отношение на процедурата, по която ще бъдат изплатени компенсациите. Надяваме се да я получим във допустимо най-кратък период ", разяснява Захариева на срещата с посланика.

Тя го уведомила, че България е подготвена да изпрати незабавно специалисти от КФН в Кипър, както и да одобри кипърски експерти в България, с цел да се обясни казусът и да се откри незабавно път за разрешаването му.

Захариева е дала инструкции в този смисъл и на посолството в Кипър.

На диалога в Министерството на външните работи е участвала и председателката на КФН Карина Караиванова, която уведомила дипломат Кундуридес за питане от комисията към министерството на финансите на Кипър по проблема на 7 август, на което към момента не е получен отговор.

Посланикът уверил, че ще спомага за изясняването на случая.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР