Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева настоя за

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева настоя за
Коментари Харесай

Министър Захариева настоя за незабавна среща на наши и кипърски експерти по случая Олимпик

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева настоя за незабавна среща на експертно равнище сред представители на Комисията за финансов контрол (КФН) и кипърското финансово министерство, заяви пресцентърът на Министерство на външните работи.

Министър Захариева е приела през днешния ден посланика на Република Кипър Мариос Кундуридис, след незабавната среща, свикана от премиера Бойко Борисов във връзка банкрутиралото застрахователно сдружение "Олимпик ", което остави без покритие подписани застраховки на над 200 000 клиенти на компанията в България.

Засегнати са доста хора, а към момента нямаме публична информация от кипърската страна по отношение на процедурата, по която ще бъдат изплатени компенсациите, е споделила министър Захариева. Надяваме се да я получим във допустимо най-кратък период, е допълнила тя. Вицепремиерът е уведомила посланика, че българската страна възнамерява да помогне на засегнатите български жители.

"Готови сме да изпратим незабавно специалисти от КФН в Кипър, както и да приемем ваши експерти в България, с цел да изясним казуса и да намерим незабавно път за разрешаването му ", е показала Екатерина Захариева. Указания в този смисъл българският външен министър е дала по-рано през днешния ден и на българското посолство в Република Кипър.

На диалога в Министерството на външните работи е участвала и ръководителят на Комисията за финансов контрол Карина Караиванова, която е уведомила посланика по отношение на тяхно питане, отправено към кипърското финансово министерство на 7 август, на което към момента не е получен отговор.

Мариос Кундуридис е уверил вицепремиера, че ще спомага за организирането на среща и изясняването на детайлите по случая. "Не политиците, а хората са преди всичко, по тази причина нашите две държавни управления би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да решим този въпрос ", е декларирал той.

Отношенията ни с Кипър са отлични и се надявам на вашето подпомагане, това, което би трябвало да създадем, е да реагираме допустимо най-бързо, е подчертала Захариева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР