Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изрази надежда,

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изрази надежда,
Коментари Харесай

Захариева се надява българските студенти в Русия да получат право на работа

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина З ахариева изрази вяра, че българските студенти в Русия скоро ще получат право на почасова работа и стаж.

" Надявам се, че обещанието, което наскоро пое съветската страна - говорихме за това и с министър Лавров, студентите да имат право на почасова работа и стажове, да се случи допустимо най-скоро. Информирани сме, че съветската страна има предложение за изменение на съответния закон ", съобщи Екатерина Захариева на среща с българската общественост в Москва, проведена в посолството ни.

Около 600 български аспиранти и студенти се образоват в Русия , множеството от които в Москва. Те са обединени в две организации - Организация на българските студенти в Русия БРАВО и Съвет на българските аспиранти в Русия.

Захариева поддържа концепцията на един от българските студенти от време на време да бъде проведена среща на сдружения на българските студенти от чужбина.

Външният ни министър изрази удовлетворение от решаването на въпроса с регистрацията на дипломатическия парцел на българското посолство в Москва , за чийто безплатно и безсрочно прилагане получи документ от Сергей Лавров. Тя акцентира, че към този момент са решени по-голяма част от имотните въпроси на Русия в България, като са останали два-три обособени парцела, за които съветската страна има въпроси.

Захариева увери сънародниците ни, че постоянно може да разчитат на цялостна поддръжка и подпомагане от страна на посолството ни и Министерство на външните работи. Тя разгласи, че на идни съвещания сред двете външни министерства ще бъдат разисквани и консулски въпроси. На тях българската страна ще сложи и въпроса за облекчения в издаването и приемането на съветски визи за български жители, в това число за българи, които работят в интернационалните организации на територията на Русия - като научния нуклеарен център в Дубна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР