Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати писмо

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати писмо
Коментари Харесай

Захариева изрази благодарност към Китай за грижите към българите в азиатската страна

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати писмо до китайския си сътрудник Ван И, в което изрази взаимност и съпричастност с Китайската национална република в битката с новия ковид.
„ Високо оценяваме неспирните старания на китайското държавно управление да се бори с новия ковид и имаме цялостно доверие в способността на Китай да управлява вирусното заболяване. Китай предприе бързи и мощни ограничения, като вкара народен механизъм за попречване и надзор, който се надяваме, че ще бъде ефикасен за ограничение по-нататъшно разпространяване на вируса “, съобщи в писмото Екатерина Захариева.
Външният ни министър изрази съболезнования за изгубените животи в резултат на заболяването и пожела бързо възобновяване на всички инфектирани в Китай.
В писмото си до министъра на външните работи на Китайската национална република Екатерина Захариева благодари на китайското държавно управление за грижите към всички българи, които понастоящем живеят там.
„ Приемете моята признателност за грижата за всички български жители, които обитават в Китайската национална република. Оставам уверена, че ще се справите сполучливо с това велико предизвикателство за положително на всички “, уточни Екатерина Захариева в писмото да министър Ван И.​
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР