Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и зам.-министър

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и зам.-министър
Коментари Харесай

Захариева покани виетнамски студенти в българските университети

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и зам.-министър ръководителят на Виетнам Чуонг Хоа Бин се договориха България и Виетнам да засилват съдействието във всички сфери с приоритет върху търговията, стопанската система и образованието, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

" Виетнам е един от предпочитаните сътрудници на България в Азия ", е декларирала Екатерина Захариева, която е приела в Министерство на външните работи Чуонг Хоа Бин.

И двамата събеседници са били единомислещи, че има благоприятни условия за увеличение на търговията. Стокообменът сред двете страни за 2018 година възлиза на 88 млн. $.

" Показателен за положителните ни връзки е фактът, че за последните три години са осъществени две визити във Виетнам на министъра на стопанската система на България с съпътстващи бизнес делегации ", е декларирала министър Захариева. " Търсим по-осезаемо икономическо наличие на България във Виетнам и увеличение на вложенията ", е допълнила външният ни министър.

В тази връзка двамата вицепремиери разискаха и подготовката на 24-та сесия на Смесената комисия за търговско-икономическо и научно-техническо съдействие, която ще се състои в София на 26 ноември 2019 година Очаква се по време на съвещанието на комисията да бъдат подписани стратегии за взаимно съдействие в региона на туризма и на културата.

" Над 30 000 виетнамски жители са приключили висшето си обучение в България! Иска ми се да видя повече виетнамски студенти у нас ", е споделила още Екатерина Захариева пред първия вицепремиер на Виетнам. Тя го е поздравила за избора на страната му за променлив член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за 2020-2021 г, както и за ръководител на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) от октомври тази година. Чуонг Хоа Бин подчертал от своя страна, че България може да разчита на поддръжката на Виетнам за развиването на връзките с всички останали членове на АСЕАН.

През 2020 година България и Виетнам означават 70 години от установяването на двустранни дипломатически връзки. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР