Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и ръководената

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и ръководената
Коментари Харесай

Екатерина Захариева е на официално посещение в Украйна

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и ръководената от нея делегация дойде на летище “Бориспил ” в Киев, оповестиха от Министерство на външните работи.
Българският първи посланик е на публично посещаване в Украйна по покана на министъра на външните работи на страната Дмитро Кулеба. Това е първата аудиенция в Украйна на министър Захариева, пет години след последното посещаване в страната на български министър на външните работи.
 Захариева настоя смесената българо-македонска комисия за историята да проработи още веднъж Захариева настоя смесената българо-македонска комисия за историята да проработи още веднъж
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева сложи въпроса за цялостното осъществяване на Договора за другарство, до...
Екатерина Захариева и Дмитро Кулеба ще обсъдят двустранните връзки, връзките ЕС-Украйна в границите на източното партньорство, както и значими за двете страни въпроси, измежду които и правата на българското национално малцинство.
Сред тематиките на диалог с премиера Денис Шмигал на 18 септември ще са и връзките в стопанската система, образованието, културата, както и българската поддръжка за европейската и евроатлантическа интеграция на Украйна.
На 18 септември българският вицепремиер и министър на външните работи ще организира срещи и с ръководителя на Върховната Рада на Украйна Дмитро Разумков, както и с вицепремиера по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна Олга Стефанишина.
Екатерина Захариева ще посети Одеса, където са планувани срещи с губернатора на Одеска област Максим Куций и с представители на българската етническа общественост в Украйна. Заради рестриктивните мерки, свързани с актуалната обстановка във връзка с разпространяването на пандемията COVID-19 в обособени региони на Одеска област, представителите на българската общественост от Болградския регион ще вземат участие в срещата посредством видеоконферентна връзка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР