Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще се срещне със саудитския министър на външните работи

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила ще одобри на следващия ден в София министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия Адел Ал-Джубейр.

Това оповестиха от пресцентъра на външното министерство.

По време на срещата двамата външни министри ще обсъдят опциите за задълбочаване на открития политически разговор, съдействието в областта на сигурността, битката с тероризма, както и въпроси свързани с развиването на връзките в региона на стопанската система и вложенията.

Задълбочаването на партньорството в областта на вложенията, в това число земеделие, високотехнологични браншове, енергетика и туризъм е от стратегическо значение в връзките на двете страни. Първите дипломати ще обсъдят и политиката на Европейски Съюз във връзка с Южното съседство в подтекста на настоящата политическа конюнктура в района.

В рамките на визитата си в България външният министър на Саудитска Арабия ще организира срещи и с президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, министър-председателя Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила и ръководителя на Комисията по външна политика на Народното Събрание Джема Грозданова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР