Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще участва в заседание на Съвета Външни работи в Брюксел

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на дойде от Одеса в Брюксел, където на следващия ден ще взе участие в съвещанието на Съвета "Външни работи ", заяви пресслужбата на Министерство на външните работи.

На неофициална работна закуска министрите на външните работи от Европейски Съюз ще беседват със Светлана Тихановска, опозиционния претендент за президент на Беларус, която сега наложително обитава в Литва.

След това министрите ще обсъдят настоящата конюнктура в Беларус след президентските избори. Очаква се висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел да осведоми за идващите стъпки по осъществяването на повсеместен обзор на връзките на Европейски Съюз с Беларус. В дневния ред на СВнР са и развиването на политическата обстановка в Либия, връзките ЕС-Африканския съюз.

Жозеп Борел ще даде информация, в това число по настоящите развития на обстановката в Тунис, Ливан, връзките на Европейски Съюз с Турция в подтекста на обстановката в Източното Средиземноморие, връзките на Европейски Съюз с Русия в подтекста на отравянето на Алексей Навални.

В рамките на неофициален обяд външните министри ще дискутират целите в развиването на връзките с сътрудниците от Южното съседство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР