Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е на

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е на
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ръководи делегацията на ЕС на срещата на външните министри на Г-20 в Буенос Айрес

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е на посещаване в Аржентина за присъединяване в срещата на външните министри на страните от Г-20, която стартира през вчерашния ден в Буенос Айрес, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Екатерина Захариева управлява делегацията на Европейски Съюз. В рамките на присъединяване си във форума в Буенос Айрес вицепремиерът Екатерина Захариева организира и двустранни срещи със свои сътрудници от страните от Г-20.

Групата на Г-20 е учредена през 1999 година като формат за среща на финансовите министри и шефовете на централните банки. Тя включва 19-те страни с най-големите стопански системи в света - Австралия, Аржентина, Бразилия, Англия, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, Съединени американски щати, Турция, Франция, Южна Корея, Южна Африка, Япония и Европейския съюз. Членовете на Групата дружно съставляват 85% от международния брутен народен артикул, генерират 75% от интернационалната търговия и съставляват две трети от международното население. Аржентина е актуалният ротационен ръководител на Г-20.

Приоритетите, определени от аржентинското председателство на Г-20 за 2018 година са бъдеще на заетостта, развиване на инфраструктурата за развиване и устойчивото бъдеще на прехраната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР