Вицепремиерът и министър на туризма разписа единни правила за противоепидемични

...
Вицепремиерът и министър на туризма разписа единни правила за противоепидемични
Коментари Харесай

Министър Марияна Николова разписа единни мерки за курортите у нас през зимния сезон

Вицепремиерът и министър на туризма разписа единни правила за противоепидемични и санитарни ограничения в курортите във връзка идния 2020/2021 година Вече има издадена заповед за тях, а от министерството акцентират, че пакетът от ограничения против ковид са съгласувани със здравното министерство. Противоепидемичните ограничения са приспособени към българските условия, най-хубави практики на водещи в Европа ски курорти, акцентират от там. Днес министър Николова ги е показала на работна среща пред мениджъри на зимните курорти, кметове и регионални шефове.
При нужда ограниченията ще бъдат променяни или допълвани според от
Целта е всички туристически места да вкарат идентични практики, с които да се подсигуряват здравето и сигурността на туристите, а България да отбрани статута си на здравословна и сигурна дестинация.
За да се подсигуряват на туристите здраве, сигурност и сигурност при пребиваването им у нас, ограниченията следва да бъдат спазвани наложително от всички - обекти, компании, организации и лица, предлагащи туристически услуги. Време е за здравна дипломация , съобщи министърът на туризма Марияна Николова в присъствоето на държавния здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.
Какво съдържат ограниченията?
Мерките обгръщат активността на кабинковите въжени линии, седалковите лифтове и влекове.
Туристите наложително би трябвало да покриват носа и устата си с маска или друго защитно средство при престой в кабината и на въжен превоз станциите.
Броят на пътуващите в закритите лифтови уреди може да бъде лимитиран по преценка на оператора. Кабините се дезинфекцират по график.
В ски дрешниците също е въведена специфична организация за отдалеченост и стерилизация, а в ски учебните заведения групите ще са до 10 души.
Заведенията в ски зоните още по-строго ще съблюдават признатите инструкции за действието им в условия на пандемия от COVID-19.
може да намерите на уеб страницата на Министерството на туризма.
 Четири претенции имали от борда по туризъм, Николова и Симеонов им съдействали за всичко Четири претенции имали от борда по туризъм, Николова и Симеонов им съдействали за всичко
Четири съществени претенции имали от Националния ръб по туризъм към новия министър Марияна Николова, ограниченията били разисквани в петък, дни пре...
Контролът ще стартира преди началото на зимния сезон.
Контролните органи ще бъдат изцяло безкомпромисни при определяне на нарушавания на разпоредбите. Така ще защитим Зеления щемпел, който България получи от Световния съвет по туризъм като безвредна и сигурна дестинация. Българските курорти към този момент натрупаха опит в обезпечаването на безвредни условия за гостите си през лятото и би трябвало да продължат тази процедура. Благодарение на общите ни ограничения в летните ни курорти нямаше нито един доказан случай на болен с ковид в местата за настаняване. Нашата цел е тази позитивна наклонност да се надгради и за зимните дестинации, уточни още вицепремиерът и прикани да се съблюдават трите Д – отдалеченост, стерилизация и дисциплинираност.
Според доцент Кунчев туризмът е една от двете системи дружно с образованието, които се оправиха добре с коронавирус обстановката.. Практиката сподели, че ограниченията работят. Няма нищо по-добро от това да отидеш в планината и да спортуваш, само че всеки би трябвало да съблюдава условията. Готовността на зимните курорти ще е доста по-голяма, в сравнение с летните, сподели още той.
Кметовете и сектора оферират още ограничения
Браншът и локалната власт приветстваха и поддържаха единните ограничения, които по туризъм още при започване на седмицата.
 Банско с отлив на резервации - ще останат ли празни хотелите през зимата Банско с отлив на резервации - ще останат ли празни хотелите през зимата
Отлив на резервации в Банско преди началото на зимния сезон, регистрират от сектора. Особено откакто здравният министър прикани да не се п...
Редица кметове предложиха спомагателни ограничения, с цел да подсигуряват добър зимен сезон. Те желаеха и единна рекламна акция за зимата, както и финансови облекчения за туристите, идващи у нас с PCR тест.

Представителите на локалната власт са подготвени да спомагат и за по-ефективната работа на медицинските екипи, които да са на място в курортите.
Представителите на курортите Боровец и Пампорово акцентираха позитивния си опит от лятото и регистрираха, че няма нито един болен на тяхна територия след взетите прецизни ограничения. Работи се за понижаване скупчването на гости. Разработена е също онлайн билетна система с автомати, която да ограничи контактите.
Вицепремиерът Марияна Николова регистрира, че са направени антикризисни реклами както към вътрешния пазар, по този начин и към балканските страни. Факт са 20 телевизионни клипа, направени с екскурзоводи от страната за българските малките екрани и обществените мрежи в балканските страни. Предстои да излезе народен имиджов клип за България, фрагментите за който бяха предоставени безплатно от ски курортите ни, добави Николова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР