Вицепремиерът и министър на туризма откри българо-турски онлайн бизнес форум,

...
Вицепремиерът и министър на туризма откри българо-турски онлайн бизнес форум,
Коментари Харесай

Вицепремиерът Николова откри българо-турски онлайн бизнес форум

Вицепремиерът и министър на туризма откри българо-турски онлайн бизнес конгрес, оповестиха от министерството. Събитието е проведено от Министерството на туризма дружно с посолствата на България и Турция и бизнес и туристическите сдружения в двете страни.

В полемиката са се присъединили близо 50 участници, като са били разисквани опциите за вложения в региона на туризма в двете страни, методите за улеснение на потока на туристи и обмяната на сполучливи практики в дигитализацията на бранша.

Министър Николова е декларирала, че желанието на българското държавно управление в актуалната обстановка е да поддържа политика на оптималната еластичност във връзка с режима на прекосяване на границите е и допълнила, че България и Турция несъмнено дават позитивен образец в това отношение, тъй като е значимо да се запазят резултатите и параметрите на обмена на туристи, на комерсиалния оборот и вложенията.

Вицепремиерът е коментирала още, че България и Турция са основали позитивна традиция на деловите връзки между тях, защото огромна част от бизнеса в двете страни работи с сътрудници от насрещната страна от доста години.



Айлин Секизкьок, дипломат на Турция, е благодарила на министър Николова за напъните, които поставя за поощряване на туристопотока сред двете прилежащи страни и е коментирала, че е значимо границите да бъдат отворени, с цел да могат жителите да пътуват. По думите ѝ Турция, както и България, взима всички нужни ограничения, с цел да подсигурява сигурността на гостите си и да им обезпечи безвреден престой.

Валентин Дончев, неакредитиран дипломат в Истанбул, е пояснил, че Турция е една от най-желаните дестинации за българските туристи през последните години и е от извънредно значение двете страни да продължат положителните си взаимоотношения в бъдеще.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР