Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова се срещна с

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова се срещна с
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова представи потенциала на дестинация България пред инфлуенсъри от Германия

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са доста известни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските посетители свързват страната ни най-вече с летните почивки по Черноморието, само че туристическият ни капацитет е доста по-голям и разнороден, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от доста чужденци, осведоми министърът и напомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по благосъстояние на минерални води.

Този факт беше оценен от Германия и през септември 2019 година България беше добавена към листата на утвърдените страни, в които амбулаторната превантивна помощ за обезпечените лица във Федерална Република Германия може да бъде поета от здравноосигурителните каси. 90% от германците имат здравна осигуровка посредством застрахователна каса, а над 2 млн. души употребяват годишно амбулаторна грижа. Това е сериозен късмет за България да се показа като целогодишна здравна дестинация на немския пазар, обърна внимание вицепремиерът. Миналата година беше оповестено първо издание на азбучник с над 20 сертифицирани за немския пазар обекта в България на немски език.Министерството на туризма съобщи акомодация на наличието на каталога и превод на британски език, с цел да го показа пред още по-широка публика, бе коментирано на срещата.

Вицепремиерът разясни също, че се осъществя профилирана акция, представяща както медицинския туризъм в България, по този начин и други профилирани типове - културен, еко-, винен и кулинарен и други Инициативата започва с видео конференция през юни тази година с немски публицисти, пред които бяха показани опциите за рестарт на туризма след пандемията на ковид.
В днешната пандемична обстановка Министерството на туризма се концентрира върху популяризирането на климатотерапията, балнео- и калолечението, повишението на имунитета. Все по-уверено се върви към ребрандиране имиджа на страната ни от бюджетна дестинация за всеобщ туризъм в дестинация за четири сезона. Германските консуматори се интересуват от културни обстоятелства и обичаи, а също и от потреблението на качествена храна и вино. Ползването на комбинирани предложения, включващи балнеопроцедури, естествени храни и качествени питиета, добива все по-голяма известност измежду германците. Интересът им към естествените забележителности също остава висок. За тях България от ден на ден разчупва предходните показа за плаж, море и летни атракции, за което принос имат и контактите с блогъри, влогъри и инфлуенсъри от Федералната република, уточни министър Николова.

Тя се спря и на обстоятелството, страната ни е доста добра база за ски ваканции. В условия на пандемия снежните спортове са едни от най-безопасните и са взети всички ограничения за самостоятелни защитни средства. Само преди дни с моя заповед в България бяха въведени единни правила и ограничения за съблюдаване на санитарните условия, съобщи вицепремиерът. България бе удостоена с Печат за сигурност и сигурност от Световния съвет по туризъм. Целта е да останем такава сигурна дестинация и през зимния сезон, както беше през лятото.
Министър Николова заяви също, че Германия остава измежду най-важните пазари за входящ туризъм на България. По данни на граничните пунктове през актуалната сложна година визитите на немски туристи в България са над 113 хиляди за интервала януари-август и преобладаващият дял е бил на младежите. Тя връчи на гостите със свое обръщение книга за винените направления на България, която Министерството на туризма приготви, с цел да я разпространява като дестинация.

Ан и Клеменс благодариха за срещата и за опцията за няколко дни да посетят София, Пловдив, Велинград, с цел да се убедят какъв брой разнородни са опциите освен за морски, само че и за СПА и културно-исторически туризъм в България. Те увериха, че доста германци сега търсят места за сигурен и здравословен туризъм в Европа и България има огромен късмет да е измежду тях, без значение от затруднените пътувания поради пандемията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР