Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе спешна среща

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе спешна среща
Коментари Харесай

Министърът на туризма на спешна среща с представители на германските туроператори

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова организира незабавна среща с представителите на немските туроператори у нас, откакто Берлин издаде предизвестия за пътешестване за областите Благоевград, Добрич и Варна, оповестиха от Министерството на туризма в неделя.

Няма да позволи в нито едно място за настаняване – нито по Черноморието, нито навътре в страната, да не се съблюдават ограниченията за сигурност, заявила министър Николова по време на полемиката, провела се в курортния комплекс Златни пясъци.

Министър Николова срещнала присъстващите с подхванатите от нея ограничения по отношение на издадените предизвестия за пътешестване. Още на 7 август е изпратила писмо до Министерство на външните работи за предприемане на бърза реакция на висше дипломатическо равнище и за отбрана на българската национална позиция. Туроператорите би трябвало да бъдат сигурни, че случаите в старческите домове не рефлектират в курортите, споделила тя.

На срещата е била разисквана и опцията да се подсигурява пряк трансфер на туристите към мястото за настаняване, за понижаване на физическите контакти и безвредно напредване.

Вицепремиерът и туроператорите коментирали излъчения репортаж от Златни пясъци, в който се вижда, че в нощни питейни заведения навън не се спазвт въведените от българските управляващи противоепидемични ограничения. Ще създадем всичко допустимо да противодействаме на всички черни реклами, тъй като от частни случаи не можем да вадим обща картина за страната, декларирала Николова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР