Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща
Коментари Харесай

Близо 550 хил. българи са посетили черноморските ни курорти това лято

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова организира работна среща с представители на Сдружение „ Рафаел-инфо-култура&туризъм “-Бургас. В нея участваха Валентин Атанасов, изпълнителен шеф, и Злати Ковачева, ръководител на организацията.

Министър Николова поздрави събеседниците си за положените старания от членовете на сдружението през летния сезон, белязан от извънредно тежката международна рецесия от COVID-19.

Редица представители на бизнеса продължиха да работят и демонстрираха еластичност макар провокациите. В някои курортни зони по Южното Черноморие даже бяха регистрирани 20 на 100 растежи на туристи, уточни вицепремиерът.

Тя обърна внимание на обстоятелството, че доста българи избраха да почиват у нас макар пандемичната конюнктура.



Над 2,5 млн. наши сънародници са пътували в България от началото на годината, а задграничните туристи са към 1,1 млн. Близо 550 хиляди са българите, посетили черноморските ни курорти през лятото, и това е неоспорим триумф, който се дължи на професионализма на бизнеса и прецизното съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Ще разчитаме българите да изберат зимните курорти и да поддържат бранша в идващите месеци, както и да приготвят по-добър летен сезон 2021 година България би трябвало да се утвърди като целогодишна дестинация, която предлага освен море и ски ваканции, само че и доста забавни направления за балнео-, СПА, културно- исторически, зелен планински, гурме и други типове туризъм, акцентира още министърът.

Тя приветства концепцията на сдружението да се сътвори професионално предаване за туризъм, което ще се осъществя във видеоплатформа и ще обгръща тематики от цялата страна.

Според представителите на сдружението България от дълго време е дестинация за четири сезона, само че светът към момента няма задоволително информация за това. Рекламата би трябвало да е сложна и да се насочи към съответните региони. Организацията работи и по други планове за промотиране на страната, измежду които и "Странджански села ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР