Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща
Коментари Харесай

Общо 163% спад на чартърите за сезона към Варна и Бургас

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова организира работна среща с изпълнителния шеф на „ Българя Ер “ Христо Тодоров и комерсиалния шеф на компанията Мария Стоянова. Те се стопираха в детайли на ограниченията, подхванати от държавното управление за превъзмогване на рецесията от COVID-19, която се отрази съществено на летателните услуги в най-пострадалия бранш на стопанската система - туризма, предава БГНЕС.
Съгласно последните данни на летище Бургас спадът на чартърите за летен сезон 2020 година е 83%, а на летище Варна 80%.
Правителствената стратегия за спонсориране на компании, извършващи туристически чартъри до България ги подкрепя с 35 евро за всяка седалка. Мярката е разчетена за 400 хиляди туристи за идващите две години и е на обща стойност 55 млн. лв..
Министърът акцентира също, че във всички хотели и заведения се съблюдават прецизно санитарно-хигиенните условия срещу вируса и изрече убеденост, че това се прави и от летателните екипи. Христо Тодоров подсигурява, че от екипажите се вземат всички нужни ограничения за стерилизация и отдалеченост по време на полетите. Той увери, че самолетите към този момент разполагат с хепа филтър, който пречиства въздуха в кабините. Отделно всички пасажери са длъжни да носят маски по време на полета, а в санитарните пространства има топла вода и дезинфекционни материали. Изпълнителният шеф приветства мярката за спонсориране на туристическите чартъри, което ще облекчи с близо 20 на 100 себестойността на услугата за европейските линии. Той подсигурява, че тя ще залегне в договарянията с партниращите компании за идващите сезони.
Дискутирани бяха и опциите за поощряване на чартърните полети и по други пазари като Турция, Русия, Беларус, Израел и прочие, когато изискванията на взаимност в епидемиологичната конюнктура разрешат това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР