Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова изкачи връх Мусала

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова изкачи връх Мусала
Коментари Харесай

Николова рекламира туризма от връх Мусала

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова изкачи връх Мусала в Рила, висок 2925 метра във вторник, когато отбелязахме Деня на независимостта на България.

"Искам да прикани всички българи да открият есента като опция за разходки в планината и да се насладят на неземната хубост, която се разкрива от най-високия връх на Балканите “, съобщи министър Николова. По думите ѝ неслучайно върхът е част от самодейността “100 национални туристически обекта”, а лесният достъп го трансформира в един от най-изкачваните в страната.

Вицепремиерът разяснява още, че през есенния сезон разходките в планината са прелестен метод за отмора и отдих, а България има доста какво да предложи в тази тенденция. Около 30% от територията ни е заета от планини. Те са извънредно разнородни по релеф и оферират на посетителите богата гама от благоприятни условия за отмора, спорт и развлечения. В тях има чудесни условия за туризъм през всички сезони, добави министър Николова.

Тя сподели още, че крилата на сезоните са извънредно уместно време за съчетание на планински преходи с други типове туризъм. Именно с тази цел Министерството на туризма сътвори 27-те профилирани туристически маршрута – културно-исторически, винено-кулинарни и балнео- и СПА, с цел да насърчи туризма навътре в страната.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР