Вицепремиерът и министър на туризма и проф. Николай Изов, ректор

...
Вицепремиерът и министър на туризма и проф. Николай Изов, ректор
Коментари Харесай

Марияна Николова и проф. Николай Изов, ректор на НСА, подписаха договор за сътрудничество

Вицепремиерът и министър на туризма и проф. Николай Изов, ректор на Националната спортна академия „ Васил Левски “, подписаха контракт за съдействие. “Спортът и туризмът вървят ръка за ръка. Пандемията от Ковид-19 потвърди какъв брой е значимо здравето и точно спортът подкрепя неговото опазване. А спортът способства и за привличане на повече гости, изключително в зимните ни курорти”, разяснява вицепремиерът.

Според контракта двете страни ще вземат участие взаимно в научни и научно-приложни проучвания, просветителни и други планове в границите на национални и международним стратегии в региона на спортния туризъм. Те ще си взаимодействат и при създаването на законово-нормативната уредба, отнасяща се за по-достъпна среда на спортно-туристически услуги, за хора с увреждания и специфични потребности. Двете институции ще работят за синхронизиране на спортния туризъм с европейските стандарти за водните и планинските спортове.

Министерството на туризма и НСА ще си сътрудничат при присъединяване в експертни комисии за категоризации, оценяване и узаконяване на обекти и планински водачи в спортния туризъм, по този начин и при подготовката и реализацията на други спортни експерти в региона на спортно-туристическата промишленост.

По време на церемонията вицепремиерът уточни, че взаимоотношението сред Министерството на туризма и висшите образователни заведения е от извънредно значение. И точно заради тази причина другарските връзки, партньорството и съдействието би трябвало да бъдат подтиквани, посочи тя.

“Ще работим дружно за по-доброто позициониране на спортно-туристически действия и услуги, защото през последните години те добиват огромна известност, а за нас е значимо да развиваме разнообразни форми на туризъм, посредством които да привличаме повече посетили както от България, по този начин и от чужбина”, добави министър Николова.

“Споразумението регламентира положителните практики и начинания, които Министерството на туризма и академията могат взаимно да реализират”, уточни от своя страна проф. Изов. И благодари на министъра за съдействието и подписването на контракта. Той изясни, че НСА има сериозен принос в подготовката на фрагменти за бранш туризъм. По думите му в образователното заведения се образоват студенти за спортна анимация, както и по стратегии, свързани със ски учителите и планинските
водачи. “Имаме магистърски стратегии, свързани със СПА услугите, както и сериозен принос в подготовката на спасители”, посочи още ректорът на НСА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР