Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че ВМРО

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че ВМРО
Коментари Харесай

Каракачанов: Нямаме претенции за министерски постове

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов съобщи, че Вътрешна македонска революционна организация няма искания за министерски кресла. Дни преди втория Коалиционен съвет той уточни, че не се усеща афектиран от обстоятелството, че министър председателят Борисов не е съгласувал с него министерските оставки на Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков.

" Право на министър-председателя, който е водач на най-голямата партия в обединението, е да си взема решение кадровите въпроси, както сметне за добре. Но към този момент е въпрос на спор в Коалиционния съвет сред ГЕРБ и Обединени патриоти. В България споделяме " Три пъти мери, един път режи ", тъй като един път, като отрежеш нещата не се получават след това ", сподели Каракачанов.

Министърът на защитата не пожела да даде персонална позиция дали би трябвало да бъдат признати министерските оставки, тъй като съгласно него това би довело до различия в обединението. Каракачанов добави, че не е склонен с мнението на съдружния си сътрудник Валери Симеонов, че Борисов ръководи еднолично страната.

" Валери Симеонов се базира на чл.6 от съдружния контракт сред Обединени патриоти и ГЕРБ. Там написа, че промените с нови хора се разискват в Коалиционния съвет. Аз не считам по този начин, само че това не ме накара да излизам по медиите и да давам непотребен звук в системата ", добави вицепремиерът.

Красимир Каракачанов даде позитивна оценка на ръководството и на тримата министри в оставка и съобщи, че не се опасява за поста си.

" Никой не се е родил министър и никой няма да бъде цялостен живот министър. Ако министър председателят е неудовлетворен от мен, в случай че моите съдружни сътрудници са недоволни от мен, както се споделя в казармата " Ставам, сдавам и се отстранявам " ", съобщи министърът на защитата.

По думите му той би си подал самичък оставката, в случай че н получи схващане във връзка с модернизацията на армията. " Не става дума за доста пари – има-няма 200 млн лв.. Но с тези пари можем да модернизираме сухопътните войски, да поддържаме хеликоптерите и бойната авиация, да увеличим заплатите на военнослужещите. Тези пари са смешни за бюджета на една страна, която осъществя остатък от 2 млрд лв. ", сподели още той.

Каракачанов уточни, че на идващия Коалиционен съвет няма да отиде със синя каска.

" В политиката постоянно ти е нужна каска, тъй като не знаеш кой и от кое място ще стартира да те обстрелва, само че признакът на синята каска е напълно различен – тя символизира умиротворителните сили, които въдворяват ред и успокоение в районите, където има напрежение. Идеята да се появя с нея е да свалим напрежението и да стартираме да приказваме градивно ", добави вицепремиерът.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР