Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов връчи на дарителите

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов връчи на дарителите
Коментари Харесай

Каракачанов награди дарители за паметник

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов връчи на донорите за новия монумент на Девета пехотна Плевенска дивизия, който бе повдигнат в центъра на Плевен, оценки на Министерството на защитата.

Хубаво е, че самодейността на сдружението " Героите на Дойран " стартира и приключи за една календарна година, уточни вицепремиерът в словото си на церемонията в регионалната администрация.

" Плевен се снабди с един прелестен монумент - облага за града - за поука на бъдещите генерации. И най-важното - това е отдаване на дължимото на тези български воини, които дадоха живота си във войните за избавление и обединяване на България - да се реализира българският народен блян - освобождението на всички българи, които са били под непозната власт, и обединяването им в една страна ", посочи Каракачанов.

По думите му новият монумент в Плевен е мястото, на което техните внуци и правнуци могат да слагат цвете. Немалка част от героите, починали за свободата и обединяването на България, лежат в безкръстни гробове по бойните полета на Балканския полуостров, означи министърът на защитата. По думите му реализирането на тази концепция е посочило, че когато обединим старания към една обща идея, " няма леви, няма десни ". Така са били тези герои, изобразени на паметника - в окопите и в офанзива никой не е питал индивида до себе си дали е ляв, дали е десен, дали е богат или безпаричен - всеки е вършел това, което би трябвало, в името на България, съобщи Каракачанов.

Вицепремиерът удостои с почетни грамоти всички, съдействали със средства и труд за реализиране на концепцията. Сред наградените донори бяха жители, депутати, представители на партии, военни формирования, компании. Кметът на Плевен Георг Спартански, който е измежду донорите, подсигурява, че при реконструкцията на площад " Свободата " ще бъде основана още по-подходяща среда към новия паметник.

Членът на сдружението " Героите на Дойран " Иван Нинов съобщи за Българска телеграфна агенция, че до момента са платили със средства от донори 75 000 лв. и имат налични 2000 лв.. Дължат още 12 000 лв. на скулптора, 3000 лв. - за гранитните блокове. Дарителите са към 100, в това число жители, които живеят в чужбина, посочи той. Общинският съвет в Плевен е дал своя вот 20 000 лв., които, когато постъпят, ще покрият всички разноски и ще останат за художествено осветяване на монумента, добави Нинов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа по
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР