Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов сравни делото на

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов сравни делото на
Коментари Харесай

Каракачанов сравни делото на Йордан Динев с това на Левски и Вазов

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов съпостави делото на предприемача Йордан Динев с това на Левски и Иван Вазов по време на откриването на монумент на хан Тервел в Свети Влас.

" Какво е споделил Дядо Вазов – патриархът на нашата литература: " Всеки би трябвало да бъде потребен, кой с каквото може! Умният с мозъка, богатият – с парите. " За Левски остана да си даде живота. Ние в този момент би трябвало да почитаме тези хора, които отделят от своите средства, с цел да възраждат българското национално достойнство… сходни хора заслужават почитание и заслужават отличаване, по този начин мисля аз! ", сподели Каракачанов.

По негово предложение о.р. полковник Йордан Динев беше препоръчан от държавното управление за награждаване на с най-високото държавно отличие – медал " Стара планина " първа степен в сряда.

В четвъртък Каракачанов дружно с Динев прерязаха лентата на паметника на хан Тервел, построен със средства на фондация " Българска памет – братя Диневи ". Поводът е 1300-годишнината от успеха на хан Тервел над арабския халифат при Константинопол.

" След паметника в Свети Влас ще има и други паметници в страната, които ще припомнят на поколенията, че кан Тервел е избавил освен България от ислямизация, само че и Европа ", сподели още Каракачанов.

След като похвали Динев за родолюбивата му активност, водачът на Вътрешна македонска революционна организация се обърна и към критиците за награждаването на предприемача с думите: " Ако някой мисли нещо назад, да ми го каже, само че до момента в който мисли какво да каже, да вземе да направи нещо потребно за българската история, за българското достолепие, а не да се чуди по какъв начин единствено да подлага на критика!”.

Братята Йордан и Динко Диневи са известни не толкоз с благотворителната си активност, колкото с ваканционните си комплекси по Черноморието и в Пампорово, както и в с жилищните си комплекси в няколко огромни града. Те са притежатели и на най-голямото яхтено пристанище у нас, поради което Свети Влас беше разгласен за град по времето на тройната коалиция.

Братя Диневи вземат участие и в локалната политика посредством една от т.нар " бизнес партии " – МОРЕ, чиито съперници твърдяха, че е дала на братята властта в община Несебър. На откриването на паметника беше и кметът на Несебър Николай Димитров.

През 2010 година прокуратурата стартира следствие на договорка, с която някогашната компания на Диневи " Венид Яхт ", оказала се благосъстоятелност на техен съучастник, беше трансферирана на безимотен мъж с 10 млн. лв. отговорности.

На церемонията по откриването на паметника на хан Тервел участваха и членовете на инициативния комитет за честването на годишнината - акад. Антон Дончев, проф. Николай Михайлов и проф. Стоян Райчевски, както и командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, представители на локалната власт и жители.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР