Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов призова прокуратурата да

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов призова прокуратурата да
Коментари Харесай

Каракачанов призова за обвинения срещу Местан, защото искал турско малцинство у нас

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов прикани прокуратурата да се самосезира поради декларация на партия ДОСТ и да подведе водача на партията Лютви Местан под наказателна отговорност. Причината е желаното от партията признание на турско малцинство в страната. 

" Аз се надявам прокуратурата да се самосезира от сходни изявления и да подведе господин Местан под наказателна отговорност. Той би следвало да е прочел Конституцията на Република България, в която доста ясно написа, че България не познава колеткивни малцинствени права, а самостоятелните човеши права. В българската Конституция са регламентирани и обезпечени правата на всички български жители без разлика от тяхната религиозна и етническа принадлежност, без разлика от пол и муществен ценз, това е следващата провокация ", съобщи Каракачанов в изявление за БНР. 

Той изясни, че не може да се прави прилика със Сърбия, чиято конституция признава съществуването на малцинствени групи.

Каракачанов разяснява и търканията с сътрудника му от Обединени патриоти Валери Симеонов. Двамата имат разнообразни визии за това би трябвало ли дас е отделят повече пари за защита. На последното съвещание на държавното управление вицепремиерът Симеонов съобщи, че избира тези пари да бъдат дадени за нарастване на заплатите в държавната администрация.

" Не считам, че трява да се прави нещо, за сметка на друго нещо. Защото не можем да продължаваме да пренебрегаме потребностите на въоръжените ни сили и в с къщото време да желаеме да имаме войска, която да пази страната, изключително във времената, в които живеем ", сподели Каракачанов и добави, че не може да не бъдат отделени в допълнение средства за армията.

Той разяснява, че с Валери Симеонов са на друго мнение, тъй като " в края на краищата сме от разнообразни партии ". 

В новия бюджет има 100 милиона за увеличение на заплатите на военнослужещите. Средствата в бюджета са избран размер, няма по какъв начин да ги направиш повече. Но не считам, че би трябвало да подценяваме потребностите на въоръжените сили. Светът не става все по-опасен, има от ден на ден провокации за националната сигурност, добави той. 

Той разяснява и претенции от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи избор на съмнение. " Правителството беше подкрепено с гласовете на ГЕРБ и Обединените патриоти. В този смисъл позицията на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не е нова. Те мъчно одобряват избора на българските жители и считат, че нещо априори им се поставя. Работа на опозицията е да прави вотове на съмнение. Нейно право е. Това е заложено в конституцията на страната, както и в правилника на Народно събрание ", сподели Каракачанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР