Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов откри второто издание

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов откри второто издание
Коментари Харесай

Каракачанов откри международен фестивал на поетичния театър в Русе

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов откри второто издание на интернационалния фестивал на поетичния спектакъл " Борба и любов ", който се провежда от през днешния ден до 18 май /събота/ във Военния клуб в Русе.

" Това е традиция, която се опитваме да създадем. Когато приказваме за проблемите в армията, то главен проблем на новото потомство, което чакаме да влезе в армията, е, че в просветителната система не получава задоволително образование в региона на патриотизма ", сподели пред публицисти Каракачанов.

По думите му концепцията е посредством изкуството и патриотизма да се обърне още веднъж внимание на младежите към армията и опцията да се осъществят там.

" Чувството за национализъм в никакъв случай не е ненужно. Смятам, че в просветителната система тази тематика не е добре застъпена. Децата би трябвало да познават на първо място своята история, просвета и изкуство ", сподели вицепремиерът и министър на защитата.

Във фестивала вземат участие към 120 деца и младежи от Кипър, Сърбия, Македония, Молдова, Румъния, както и от няколко града в България. Трупите ще показват 13 спектакъла по стихове на български поети в разделите " Борба " - за патриотична лирика, и " Обич " - за любовна поезия.

Председател на журито е поетесата Елица Виденова.

Програмата включва още галерия с рисунки на деца от българските общности в чужбина, както и поетична вечер. Ще бъдат прожектирани и филмите " Българи - прародина " и " Най-новите българи ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР