Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов откри втория Национален

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов откри втория Национален
Коментари Харесай

Каракачанов: Запасното войнство е връзката между съвременната армия и онази, която помним с цялата ѝ мощ и величие

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов откри втория Национален събор на запасното войнство.

Каракачанов изрази своята признателност към всички от запасното войнство за службата, която са дали на България. Изказа и своето разбиране е, че до момента в който има българска войска, ще има и българска страна.

Министърът на защитата обърна внимание на ролята на запасното войнство като връзка сред актуалната българска войска и онази българска войска, която ние помним с цялата ѝ мощност и великолепие. В тази връзка той акцентира смисъла на проведените от запасното войнство в цялата страна голям брой събития свързани с българската история.

„ Във времената, в които от всевъзможни направления се пробват да разграждат националния ни морал и еднаквост и хората сякаш не помниха понятия като чест и достолепие, жанр и работа и се отдадоха на пропагандата, че животът е едно забавление, в което би трябвало да живееш по-добре, вашата роля е на хора, които крепят духа на българщината и пламъка на родолюбието и патриотизма”, сподели министърът на защитата, съобщи Фокус.

Той обърна внимание на значимостта на единството на нацията и ролята за това на запасното войнство.

Приветствие към участниците в събора насочи и ръководителят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов. След формалната част на събора бе сложено началото на демонстративни скокове с парашут, проява на бойни техники и на качества на групи за специфични интервенции, върховен пилотаж със състезателен аероплан.

В рамките на събора бе показана галерия на военно облекло, старинно оръжие и знаци, самолетни модели, корабни модели, водолазно съоръжение, книги и публицистични материали от военни и други създатели на военна тема. В програмата на първия ден от събора уредниците плануват открита сцена с художествена стратегия с присъединяване на художествени колективи, групи и самостоятелни реализатори от цялата страна на. На 15 септември ще се организира Ден на отворените порти и показ на бойна техника във военното формирование на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Казанлък. Ще се проведат и два шампионата – по пукотевица с револвер и пневматично оръжие и шахматен шампионат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР