Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че в

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че в
Коментари Харесай

Каракачанов внася закона за доброволната казарма

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов разгласи, че при започване на другата седмица внася в Министерския съвет Закона за доброволната военна работа. Друга концепция на водача на Вътрешна македонска революционна организация - за доброволни отряди за защита на реда, не получи поддръжката на съдружния им сътрудник ГЕРБ единствено преди към месец. 

„ Идеята ми е младежите да получат познания, тъй като ние живеем в един много рисков свят, да не кажа рисков, и нещата стават все по-напрегнати ”, уточни министърът на защитата при посещаване в НВУ " Васил Левски " във Велико Търново, заяви БТВ. 

Според него планът може започва с 600 души, а бюджетът е обезпечен от Министерството на защитата, без да са нужни спомагателни средства. Възрастовата граница е до 40 години за младежите и девойките, които след прекосяване на сходно образование се зачисляват в запаса на Българската войска. 

Подобен вид начални военни образования, като това в НВУ " Васил Левски ", ще има във Военноморското учебно заведение, а през идната година и във Военовъздушното учебно заведение, уточни Каракачанов. 

Доброволната военна работа дава опция на всички младежи, които желаят, в границите на два модула по три месеца, общо шест месеца в няколко центъра в страната, да я получат, посочи Каракачанов. 

Законът ще подсигурява на тези хора опазване на работните им места, без значение дали работят в държавния или частен бранш, уточни Каракачанов и добави, че миналите доброволна военна работа ще имат преимущество при постъпването на работа в структурите на сигурността и държавната администрация при равни условия с другите претенденти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР