Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов не изключва възможността,

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов не изключва възможността,
Коментари Харесай

Каракачанов допусна да се отблъскват мигранти с водни струи и газ

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов не изключва опцията, в случай че мигрантският напън по границата с Турция се ускори, да бъдат употребявани способи, както при всеобщи вълнения - водни струи и газ. Това се разбра от думите му пред БНР.

Той беше помолен да разяснява известията на международните организации за това, че над 100 хиляди души са напуснали домовете си поради интервенцията на Турция в Сирия, както и думите на премиера Бойко Борисов от през вчерашния ден, че " нито огради, нито войска, нищо не може да ни избави " от възможна бежанска вълна.

" Ние би трябвало да действаме внимателно външнополитически и твърдо на границата ", сподели Каракачанов в отговор на въпрос дали България би подкрепила европейски наказания против Ердоган. Според Каракачанов България не би трябвало да показва остри позиции във външнополитически проект, само че би трябвало да е подготвена да си помогне на границата сама преди да разчита на външна помощ.

Кабинетът не е обсъждал налагането на наказания на Турция. " За нас най-хубавия вид е да се търси спокойно позволение на въпроса без да се търси налагането на наказания, тъй като това ще провокира отпушване като съответна мярка може би на това, което заплаши турският президент ", сподели Каракачанов в коментар на думите на Ердоган от последните дни, че ще пусне 3.6 млн. бежанци към Европейски Съюз.

Каракачанов удостовери и казаното през вчерашния ден, че няма мигрантски напън на българо-турската граница.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР