Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов гони по популярност

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов гони по популярност
Коментари Харесай

Каракачанов гони по популярност премиера Борисов

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов гони по известност премиера Бойко Борисов. Това излиза наяве от последното проучване на настройките на българите, извършено от „ Тренд ” по поръчка на „ 24 часа ”.

Министър-председателят продължава да е най-одобряваният партиен водач с 36% позитивно отношение. Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация печели благосклонностите на 29% от интервюираните. В първата петица попадат още Корнелия Нинова (24%), Веселин Марешки (24%) и Татяна Дончева (19%).

Най-ниски резултати по този индикатор срещат Христо Иванов (10%), Мустафа Карадайъ (10%), Румен Христов (9%), Румен Петков (9%), Костадин Костадинов (8%) и Атанас Атанасов (7%).

С най-висока неразпознаваемост остават Костадин Костадинов (45%) и Румен Христов (42%).

Инициативата на ГЕРБ за намаляването на държавната дотация за партии на 1 лев на получен глас на избори среща утвърждението на 69% от всички български жители, а 14% не го поддържат.

На въпрос с авансово заложени варианти за това какъв брой би трябвало да получават партиите като дотация от страната, най-голям % събира опцията 1 лев (42%), а 25% считат, че партиите не би трябвало да получават пари от страната. Само 2% са на мнение, че партиите би трябвало да получават повече от 7 лв. на получен глас на избори.

Въпреки внушителното болшинство, което поддържа намаляването на държавните дотации за партиите, 47% от интервюираните са на мнение, че с това решение партиите ще станат по-зависими от бизнеса, а 26% са на противоположното мнение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР