Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е отменил решението

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е отменил решението
Коментари Харесай

Каракачанов отмени обществената поръчка за ремонт на Су-25

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов е отменил решението беларуска компания да извършва ремонта на изтребителите Су-25, оповестява БНР.

В края на октомври се разбра, че за ремонта на самолетите се е явил единствено един претендент, който предлага 6 пъти по-голяма от в началото оповестената цена. Министерството на защитата беше изпратило предложения до два завода - 558 Авиационен ремонтен цех, Беларус и Обединена авиостроителна корпорация, Руска федерация. Интерес обаче демонстрира единствено първата компания, която единствена е предоставила оферта, само че вместо плануваните 41 млн. лв. без Данък добавена стойност, те оферират оферта от близо 133 млн. евро.

По-късно от МО опровергаха изявленията по тематиката с аргумента, че няма подписан контракт и офертата предстои на договаряне.

Отменянето на публичната поръчка за ремонт е станало само ден, откакто Българска социалистическа партия сигнализираха, че министърът е излъгал в Народното събрание, като декларирал, че ремонтният цех " Авионамс " не можел да ремонтира щурмовиците Су-25

Отмяната на поръчката може да бъде обжалвана пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен период.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР