Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов даде интервю за

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов даде интервю за
Коментари Харесай

Каракачанов: Сътрудник на македонския президент се занимава с шпионаж у нас

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов даде изявление за Канал 3.

В него той разяснява решението на премиера Бойко Борисов и външния министър Екатерина Захариева да отсрочат срещите си с македонския президент Георге Иванов, както и името на Република Македония.

- Правилно ли отхвърлиха българският министър председател Бойко Борисов и външната министърка Екатерина Захариева среща с македонския президент?

- Правилно, да. Той е главната причина да се скапват нещата в договарянията сред Македония и Гърция за името. И в действителност един от неговите най-близки сътрудници продължава оперативно да се занимава с шпионаж в България. Правилно са постъпили министър председателят и външният министър, тъй като в действителност какво има да приказваш с Георгe Иванов, който на процедура спъва напъните на държавното управление в Скопие за реализиране на някакъв компромис във връзка с разногласието с името, а България беше една страна, която оказва помощ на Македония за НАТО и Европейски Съюз. И един подобен, който саботира твоята политика, какво да си приказваш с него?!

И един от околните му сътрудници продължава да работи по линия на техните служби оперативно, няма да му споделям името, само че да се знае, че и това знаем.

- Ние приветстваме сделката на Скопие и Атина за името Северна Македония, заехме деликатна позиция.

- Приветстваме разбирателството сред тези две наши прилежащи страни, само че това не значи, че България ще спре да се интересува от правата и ползите на етническите българи в Македония и че ще спре да се опълчва на всеки опит в Македония, било то страна или някакви други институции, да фалшифицират българската история и да си я присвояват. И като гледах изявлението на македонския министър председател Заев, в което той приказва за Кирил и Методий, за тоя-оня, нещо някакси ми става чудно Кирил и Методий по кое време станаха македонци. Няма нищо неприятно, само че да каже, това е част от общата ни история с България. Гоце Делчев какъв македонец е?!

- Правилно ли е тактически България да стои и да изчаква Македония и Гърция да се схванат за името?

- По тематиката за името ние няма какво да кажем. Тъй като ние признахме името Република Македония, това не е наш спор, не е наш въпрос. Ние си имаме тематики, свързани с историята, с фалшификатите, с езика на омразата по отношение на България, така че това държавно управление в Скопие прави избрани дейности в тази посока, само че това не взема решение проблемите дефинитивно.

- Очевидно няма да остане и това име Северна Македония, като гледаме напрежението в двете страни, с което бяха посрещнати двамата министър председатели?

- Според мен екшънът продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР