Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов

...
Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов
Коментари Харесай

Сандов след скандала с ТЕЦ Брикел: Ще махаме калинки

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов разгласи в Студио " Актуално ", че сигурно ще предстоят уволнения на разнообразни равнища след инспекцията му в Топлоелектрическа централа " Брикел ", при която той се натъкна на серия от нарушавания. " Едната стъпка ще е непосредствено махане на калинки - на равнище шефове или чиновници на по-ниското равнище в Регионална инспекция за опазване на околната среда, може би и в изпълнителната организация по околната среда ", разгласи Сандов.

" Беше шокиращо. Там като че ли нещата са застинали в 90-те, а във връзка с технологиите и по-рано. Защо 90-те? Пристигна един джип с хора, които мислеха, че са над страната. Директно като в мутренските времена. Човекът се показа първо за защита, след това се оказа, че е " съветник на защитата ". Цялостното им отношение към мен бе от оня тип, в който се счита, че страната няма право да управлява процеси, които касаят публичното здраве и околната среда ", съобщи Сандов. И напомни, че за Топлоелектрическа централа " Брикел " непрестанно постъпват сигнали от жителите на Гълъбово за нечист въздух, само че инспекциите на Регионална инспекция за опазване на околната среда Стара Загора в никакъв случай не ги откриват.

Сандов уточни и за какво съгласно него става по този начин. " Когато отидат на инспекция в ТЕЦ-а, там чакат един час, с цел да осъществят инспекцията - тогава допускам, че се случват замитания на проблеми, които са доста забележими. Това е очевидно всеобща процедура, само че може би има и чадъри от полицията. Вчера подадох сигнал и в инспекцията на труда, тъй като за късото време, което прекарах там, не можех да си освободя носоглътката от целия прахуляк, който нагълтах. Със сигурност вредата върху здравето на хората, които работят там, е забележителна ", сподели вицепремиерът.

Той описа още, че измервателната станция, която би трябвало да следи за замърсяванията, е в действителност ситуирана на далечно и прохладно място, с цел да не може да мери същинското замърсяване в региона.

" Явно, че това е фиктивно, направено е по този начин, че тази изключителната инспекция да демонстрира действителни стойности. На всичкото от горната страна се оказа, че индивидът, който би трябвало да е на измервателната станция, не е там. Явно един път в деня отива. Но най-спокойно може да отиде един човек с един разпръсквач и да пръска водни пари или един огромен вентилатор, с цел да не демонстрира замърсяване ", сподели още Сандов.

Той сподели още, че изпълнителният шеф на ТЕЦ-а се е опитвал да го убеди, че черен дим е в действителност бял пушек, и че не е дим, а прахуляк, който обаче по някаква причина не пада надолу, а се подвига нагоре - нещо нехарактерно за праха. " Беше неуместно, говореше ми такива небивалици, като че ли съм малко дете и изобщо не съм наясно с тематиката ", сподели още министърът.

По отношение на вероятността за нов кабинет в границите на този парламент Сандов съобщи:

" Президентът би трябвало да реши на кого да връчи третия мандат. Към момента анализатори, сътрудници от Народното събрание и доста други настояват, че максимален късмет за намиране на консенсус и държавно управление на кардинална основа е точно " Демократична България ". Заради държанието, отношението, намирането на опция за създаване на мостове. Ние имаме политически дълъг опит и мисля, че би трябвало да надделее точно зрялото държание, тъй като задачата е доста по-голяма от доказването посред ни на кой е по-по-най. В политиката егото доста постоянно взема връх над разсъдъка и прагматизма. Но ние сме доказвали, че можем да загърбим егото и да надделее разсъдъка ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР