Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова излезе с позиция

...
Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова излезе с позиция
Коментари Харесай

Нинова с реакция след предложението за изгонването на Митрофанова

Вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова излезе с позиция по отношение на предлагането съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова да бъде оповестена за личност нон грата.

" Нито Лидерският съдружен съвет, нито Министерски съвет, нито Председателски съвет в Народното събрание е обсъждал и взимал решение за изпъждане на съветския дипломат. Това е последна стъпка с тежки и дълготрайни последствия. Призоваваме за умерено и рационално държание, съобразено с българския народен интерес ", написа Нинова във Facebook.

По-рано вицепремиерът Асен Василев съобщи на брифинг пред медиите, че държавното управление разисква дали да разгласи Митрофанова за личност нон грата. По думите му въпросът е разискван на съвещанието на Министерския съвет и е допустимо е до края на деня държавното управление да излезе с обща позиция по тематиката.

Такова предложение направиха по-рано денем от " Демократична България ", като насочиха упреци към държанието на Митрофанова.

" Демократична България " сурово осъжда клането на цивилни от страна на Русия и упорства България да се включи по-енергично в отпора на цивилизования свят против съветската експанзия в Украйна ", прочете от парламентарната естрада Антоанета Цонева.

Народното събрание на Република България да одобри декларация, осъждаща зверствата, осъществени от Кремълските войски в Буча и други украински градове. " Демократична България " ще внесе за разглеждане план на такава ", показаха още в декларацията от ПГ на Демократична България.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР