Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова се

...
Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова се
Коментари Харесай

Корнелия Нинова се срещна със зам.-генералния секретар на ОИСР

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова се срещна със заместник-генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз господин Улрик Кнудсен. Двамата разискаха пътната карта за присъединение на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Предстои развой на диалози в 25 комитета, измежду които Комитет за обзор на стопанската система, за просветителна политика, опазване на здравето, претовареност, труд и обществена политика, потребителска политика и други " Нашите екипи са подготвени. Вече се работи по подготовката на експертните срещи. Надяваме се да подготвим меморандума за месец октомври. Приемането на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще обезпечи удобна бизнес среда, уравновесено районно развиване и по-високо качество на живот на българските жители. “, съобщи министър Нинова.

Г-н Кнудсен увери, че неговият екип е в България, с цел да подкрепи целия развой по присъединение и поздрави министър Нинова за напъните. Тя от своя страна благодари за поканата за присъединение и я дефинира като висока оценка за България.

Вицепремиерът срещна заместник-генералния секретар с ситуацията в страната и посочи: „ Въпреки рецесиите и големите провокации, за първото тримесечие на годината имаме растеж на Брутният вътрешен продукт от 4,1 %, както и растеж на индустриалното произвеждане. Правителството оказва помощ на стопанската система, с цел да не банкрутират предприятия и да не се губят работни места. "

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР