Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията и лидер на

...
Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията и лидер на
Коментари Харесай

Нинова няма да води делегация в Скопие заради скандала с ОМО Илинден

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която е ръководител на работна група " Икономика " в договарянията с районен съд Македония, е отказала да води българската държавна делегация в Скопие поради абсурда с ОМО " Илинден ", оповестява уеб сайтът " Епицентър ".

" Смятам тази среща за провокация към България и мисля, че наше посещаване в този момент е унизително за националното достолепие на България ", е декларирала Нинова. На нейно място незабавно е избран да пътува министърът по нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Визита на българската делегация беше уговорена след взаимното съвещание на двете държавни управления в София. На него беше оповестено, че Нинова ще бъде в районен съд Македония цели четири дни, като по този начин ще се даде старт на работата на петте взаимни комисии.

След това обаче президентът Пендаровски одобри делегацията на сепаратистката ОМО " Илинден ", която упорства за признание на македонско малцинство у нас и отцепването на Пиринска Македония от България.

Това накара Нинова изрично да откаже визитата. Аргументът й пред министър-председателя Петков е бил точно срещата на президента на районен съд Македония със сепаратистката организация ОМО " Илинден ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР