Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев участва

...
Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев участва
Коментари Харесай

Асен Василев пред Съвета на ЕС: Да гарантираме достъпа до храна и зърно за всички членове и съседи

Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев взе участие в съвета „ Икономически и финансови въпроси “ на Европейския съюз (ЕС). Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на финансите. Финансовите министри на 27-те страни членки на Европейския съюз (ЕС) разискаха икономическите и финансови последствия от войната в Украйна.

Министър Василев подчертава върху нуждата от гарантиране на достъпа до храна и зърно за всички страни в Европейски Съюз и прилежащи на Съюза, в това число в Северна Африка, и прикани за съответни дейности от Европейската комисия (ЕК).

Министрите обмениха отзиви и по Механизма за възобновяване и резистентност. Заедно с други министри министър Василев още веднъж предложи потреблението на средства по REPowerEU за компенсиране понижението по проектите за възобновяване и резистентност. Той прикани да се обезпечи опция да прекачване на средства от Кохезионната политика 2014-2020 година към REPowerEU.

Финансовите министри утвърдиха окончателните три правни акта, които ще разрешат на Хърватия да вкара еврото като своя парична единица на 1 януари 2023 година

Министрите утвърдиха мандатът на Европейски Съюз за срещата на финансовите министри и шефовете на централните банки на Г-20, както и изводи по отчета на Европейска комисия за 2021 година за фискалната резистентност.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР