Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев разкрива подробности за

...
Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев разкрива подробности за
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Асен Василев разкрива подробности за Бюджет 2022 - гледайте НА ЖИВО

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев разкрива детайлности за Бюджет 2022.

Не може устойностените политики да бъдат заложени в бюджета, по тази причина в този момент се оферират ремонти. уповавам се бюджетът на реализира трайна смяна в растежа на България. Значително се чака повишаване на финансовите вложения, както и в хора дълготрайно, обществена правдивост и съответен стандарт на живот.

4,8 % на Брутният вътрешен продукт, 5 % да спадне безработицата, залагат се и спомагателни коронавирус пари. Удвояване на финансовите вложения до 5,8 на 100. Допълнително се усилват парите за железниците и пътното строителство, възобновяване на спортни зали, театри.
свързани новини5057преди 19 часа100345на 14.01.2022
Най-важният прийом са вложения в хора за висок стандарт на живот, сподели Василев. Предвиждат се спомагателни вложения за лечебни заведения и детско здраве, ще се развива донорството с 30 милиона лв.. 13 милиона отиват за безвъзмездни детски ясли от 1 април.

280 милиона отиват за доболнична помощ. 23 милиона са за здравно обслужване в образователните заведения и яслите. Учителските заплати се резервират на равнище 125 % от междинните заплати с над 300 милиона лв.. 70 милиона ще са са построявате на детски градини. 23 милиона ще са за програмата " Отново дружно " за училищен почивки поради коронавирус.

100 милиона са за финансиране на баскетбол, волейбол и футбол за възпитаници. 5,5 милиона са за увеличение на студентските стипендии. 40 милиона са за значими за бизнеса специалности. Създава се народен културен календар и за развиване на театралните изкуства.
свързани новини9746на 11.01.2022
Гледайте онлайн по ПИК TV!

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР