Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев отхвърли възможността за

...
Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев отхвърли възможността за
Коментари Харесай

Асен Василев отхвърли възможността за намаляване на ДДС за хляба

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев отхвърли опцията за понижаване на Данък добавена стойност за хляба.

" Имаме съдружно съглашение, там е ясно записано, че диференцирани Данък добавена стойност ставки, с изключение на тези, които са заварени около COVID кризата, няма да се одобряват. А и това, което видяхме, че когато бяха понижени Данък добавена стойност ставките, примерно за ресторантьорството, това не докара до по-ниски цени за крайния консуматор ", сподели той.

По-рано през днешния ден при посещаване на цех за хлебни артикули в Добрич президентът Румен Радев съобщи, че " диференцирана ставка 9% Данък добавена стойност единствено върху хляба е стратегическо решение ".

Правителството незабавно да прегледа казуса с хлебопроизводството в страната ни изиска президентът Румен Радев и прикани към взимане на ограничения и за битка със сивата стопанска система и повишен надзор. По думите на президента цената на хляба като детайл от дребната потребителска кошница е сензитивна тематика за българите. Това съобщи Румен Радев при визитата си в цех за хлебни артикули в Добрич. 

По думите на Румен Радев може да се намерения и за разширението на обсега на мярката 60/40, тъй че по-големи предприятия също да могат да се възползват. Според президента диференцираната ставка би трябвало да бъде ориентирана към стратегическите браншове, каквито са земеделието, хлебопроизводството и отглеждането на животни.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР