Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев е поел ангажимент

...
Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев е поел ангажимент
Коментари Харесай

БОЕЦ: Асен Василев пое ангажимент НАП пак да провери Пеевски

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев е поел ангажимент да разпореди нови проверки на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски на база предоставени нова информация и документи за него от гражданско придвижване БОЕЦ. Това твърди БОЕЦ в своя обява във Facebook.

Според написаното, задължението за инспекция е и за остарели интервали, т.е. времена, когато на власт беше Бойко Борисов. Припомняме, че инспекция на Пеевски от Национална агенция за приходите към този момент имаше и още веднъж по сигнал на БОЕЦ. Тя обаче беше за 2020 година, като заключенията са, че депутатът от Движение за права и свободи не дължи нищо.

Сега новата информация включвала „ данни и документи ”, в това число оповестеното от Bird.bg по досиетата „ Пандора ”, т.е. инспекция на офшорни компании. " Това е посока на инспекция, от която от една страна Национална агенция за приходите може да откри дали Пеевски е " локално лице " и данъчно длъжен за България, или е обитавал множеството време в Дубай. Издаването на документ за непрекъснато пребиваващ изисква — като наложително изискване — Пеевски да е живял повече от 183 дни (през дадената година или години) на територията на ОАЕ. Самият документ е годен и за 2018 година ”, споделят от БОЕЦ. Сдружението напомня сагата с кандидатурата на Пеевски за евродепутат – припомнете си сигнала за валидността на кандидатурата му.

БОЕЦ показва, че е допустимо Пеевски да е излъгал по отношение на декларацията си за уседналост, която е част от процедурата за кандидатиране за евродепутат.

Освен това, БОЕЦ афишира, че на 11 февруари, от 10:00 часа ще разгласява нова информация за Иван Гешев.

Още: Името на Пеевски се появи изненадващо в инспекция по " Барселонагейт "

 

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР